Nieuwe functie YouTube Reels

5 december 2017
YouTube Reels

YouTube heeft onlangs in hun blog aangekondigd een nieuwe functie te gaan testen voor een selecte groep YouTubers. Deze functie, genaamd YouTube Reels, is speciaal ontwikkeld voor de YouTube creators community. Hiermee heeft YouTube een eigen draai gegeven aan de enorm populaire Stories functie van Facebook en Instagram.

Wat is YouTube Reels?

Het nieuwe format geeft YouTubers de flexibiliteit om snel en gemakkelijk meerdere korte video’s (Reels) te creëren en te posten. Deze Reels zullen overigens niet na een dag verdwijnen zoals bij Stories het geval is, maar blijven beschikbaar om terug te kijken. Verder kunnen er meerdere Reels per dag worden geplaatst en hebben de video’s een limiet van maximaal 30 seconden. Om de Reels aantrekkelijk te maken, kunnen deze worden voorzien van muziek, stickers, filters en teksten. Kortom; YouTubers krijgen hiermee nog meer mogelijkheden om verschillende soorten video’s te uploaden. Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor adverteerders die gebruik maken van influencer marketing. Er zijn immers meer opties om zichtbaar te zijn bij YouTubers. Lees in onze eerdere blog ook over de social code bij YouTube gesponsorde content.

Is YouTube Reels voor iedereen beschikbaar?

Momenteel wordt de functie nog getest en zal dit langzamerhand voor steeds meer gebruikers worden uitgerold. Overigens zal de functie voorlopig niet voor het brede publiek beschikbaar komen. Reels is namelijk gecommuniceerd in het YouTube community programma, waar je enkel aan deel kunt nemen wanneer je een kanaal hebt van meer dan 10.000 abonnees.

Adverteren binnen YouTube Reels?

YouTube kent natuurlijk meerdere advertentie mogelijkheden, denk hierbij aan het inzetten van Prerolls of Bumper Ads. Echter, aangezien YouTube Reels pas sinds kort als béta beschikbaar is gesteld, is het op dit moment nog niet bekend welke advertentiemogelijkheden er zullen komen. Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom Reels en andere YouTube updates nauwlettend in de gaten.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...