Nieuwe opties voor social video advertenties

14 februari 2017
social video advertenties

Jawel, er komen weer nieuwe mogelijkheden aan voor social video advertenties op Facebook en Instagram. Dit is onlangs aangekondigd door Facebook en zal later dit jaar worden uitgerold. Naar verwachting zal dit eerst binnen de VS zijn en daarna zullen andere landen volgen. De opties hebben te maken met hoe de video door de kijkers worden geconsumeerd. De eerste mogelijkheid is interessant voor adverteerders met video’s, waarbij geluid een belangrijke rol speelt. Het wordt namelijk mogelijk om uitsluitend te betalen voor de video’s waarbij het geluid door de kijker is aangezet. Standaard staat het geluid uit, om deze reden adviseren we altijd om, indien mogelijk, met ondertiteling te werken. Zie ook onze blog met tips.

Bij de tweede optie draait het om het afspelen, de video dient voor minstens de helft minimaal twee seconden in beeld te zijn geweest. Of, een derde optie, de kijker moet de video helemaal hebben uitgekeken wil de adverteerder ervoor moeten betalen.

Nieuwe bereikcijfers Facebook en Instagram

Beide sociale platformen zijn in het afgelopen jaar wederom gestegen in bereik. Dit blijkt uit recente cijfers die Newcom in januari van dit jaar publiceerde. Instagram beschikt momenteel over 4,3 miljoen profielen en er loggen iedere dag 1,5 miljoen personen in. Ten opzichte van 2016 is het bereik met maar liefst 50% gestegen. En van Facebook maken momenteel 10,4 miljoen Nederlanders gebruik, daarvan loggen er 7,5 miljoen dagelijks in. Facebook realiseerde ten opzichte van vorig jaar een groei van 10%. Als we verder op specifieke doelgroepen inzoomen zagen we de grootste stijging binnen de 65+ doelgroep, waarmee het toenemende gebruik van social media onder ouderen onderstreept wordt. Facebook blijft sterk vertegenwoordigd onder iedere doelgroep. De grootste groep bevindt zich in de leeftijd van 20 – 39 jaar. Maar liefst 89% van deze doelgroep beschikt over een profiel en 70% logt dagelijks in.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...