Nieuwe voorman bij Tumblr Ad Products

14 oktober 2016
Tumblr logo

Mocht je niet weten wat Tumblr is. Tumblr is een bloggers platform dat in 2007 is opgericht en inmiddels onderdeel is van Yahoo. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Tumblr binnen Yahoo een onafhankelijke positie zou krijgen en mogelijk in de verkoop zou gaan vanwege tegenvallende resultaten, is er sinds kort een nieuwe voorman bij Tumblr aangesteld, namelijk Buzz Wiggins. Wiggins heeft als missie om de advertentie mogelijkheden aantrekkelijker te maken voor adverteerders. Uiteraard is het allereerst belangrijk dat Tumblr de vele concurrenten weer bij gaat benen. En dan met name op het gebied van video, waar partijen als Facebook en YouTube natuurlijk al van de allernieuwste technologieën gebruik maken.

Gebruik in Nederland

Het aantal gebruikers in Nederland is niet zo groot als de bekendere social media platformen zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest. Er zijn in totaal circa 300 duizend profielen, waarvan toch wel zo’n 113.000 dagelijks actief zijn. De core doelgroep die het meest actief is binnen Tumblr, zijn vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar oud.

Wat kun je met Tumblr?

Eigenlijk heel makkelijk. Tumblr maakt het mogelijk om op een eenvoudige wijze een blog aan te maken. Zo kun je allerlei verhalen, foto’s, GIF animaties, citaten, links, chats, audio fragmenten en video’s delen. Naast het feit dat je je eigen blogs kunt creëren, kun je ook anderen volgen en gaan rebloggen. Je gebruikt dan de blog van iemand anders, past het aan naar jouw stijl of met extra informatie en je hebt een nieuwe blog. Kortom, veel van de blogs worden dus ook door meerdere personen gemaakt, verbeterd en gepost. Wereldwijd telt Tumblr inmiddels al ruim 318 miljoen blogs die gevolgd kunnen worden. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Tumblr.

Tumblr website

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...