Nieuwe YouTube features en design

22 mei 2017
Nieuwe YouTube features en design

Momenteel wordt er door de makers van YouTube volop gewerkt aan een nieuw ontwerp voor de desktop versie van de website. De nieuwe versie heet ‘Material Design’ en moet voor de gebruiker meer overzicht creëren. Het design is dan ook versimpeld. Verder wordt er ingespeeld op het feit dat er veel naar de website wordt gekeken in een donkere omgeving, om deze reden komt YouTube met een speciale optie; donker thema. Een belangrijke testfase is momenteel in volle gang; via youtube.com/new kunnen gebruikers binnen desktop-browsers nu al ervaren hoe de nieuwe website eruit komt te zien en feedback geven.

Donker thema

Het donkere thema van YouTube is binnen het nieuwe design gemakkelijk met een schakelaar op de website zelf in te schakelen. Dit doe je door rechtsboven op je profiel te klikken en de schakelaar uit of aan te zetten. Binnen de donkere omgeving kun je later op de avond prettiger naar video’s kijken, dan via de witte interface. Binnen deze versie is dit uitsluitend mogelijk bij de desktop versie, maar met de tijd zal de mogelijkheid uiteraard ook binnen de mobiele versie volgen.

YouTube-donker-thema

Nog meer nieuwe features

Allereerst is het menu gewijzigd. Dit zweeft nu niet langer over de pagina, maar beslaat de volledige zijkant. Door op het hamburger-icoon te drukken kan je het menu inklappen. In de mobiele versie was dat al het geval. Verder is de YouTube-homepage voortaan oneindig: je kunt nu blijven scrollen door aanbevelingen en andere video’s tot je iets ziet wat je aanspreekt. Tevens zijn de pagina’s voor kanalen gewijzigd: er is een brede balk bovenaan het scherm te zien en de navigatie is groter en overzichtelijker. Alle kanalen vind je nu op een apart tabblad. Naast het donkere thema is er ook een zogenaamde Theatermodus. Hierbij kijk je naar een video met een zwarte achtergrond. Je kunt dit gebruiken als je een video wilt kijken, maar dat liever niet schermvullend doet. Tot slot is overal op de website de felrode Abonneer-knop nu veel duidelijker zichtbaar, zoals bijvoorbeeld in de zoekresultaten.

Uitrol

Het nieuwe design wordt nu nog niet automatisch uitgerold. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de ‘preview’ van het design op youtube.com/new en het is makkelijk terug te keren naar het oude ontwerp, indien het nieuwe design niet bevalt. Wanneer de nieuwe YouTube features en design versie uiteindelijk gelanceerd zal worden is nog niet bekend. Zodra er weer YouTube nieuws is hoor je dat van ons!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...