Omzet smartphones steigt enorm

8 december 2016
omzet smartphones

Onlangs kwam het Mobile Retail Report 2016 van Adobe uit, waarin de online traffic naar webwinkels in Europa uitvoerig onder de loep werd genomen. De omzet via smartphones is in 2016, ten opzichte van vorig jaar, met maar liefst 89% gestegen. Wanneer we kijken naar de omzet via desktops/laptops zien we hier 8% groei en via tablets een groei van 10%.

Desktops en laptops zeer belangrijk voor retailers

Desktops en laptops zijn echter nog steeds verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet; maar liefst 72%. Daarnaast gaat 58% van de traffic ook middels desktops en laptops. Smartphones vertegenwoordigen 12% van de totale omzet en 27% van de traffic. Als we daarnaast naar de gemiddelde bestelwaarde kijken in Europa, zien we dat deze bij desktops/laptops zo’n 25% hoger ligt dan bestellingen die via de smartphone gebeuren.

Desktopgebruikers ronden koop vaker af

Een ander opvallend punt wat uit het onderzoek naar voren komt, is dat mobiele shoppers hun aankopen gemiddeld minder vaak afronden dan de reguliere computer gebruikers. De conversieratio bij desktops en laptops is namelijk 2,6 keer hoger dan bij smartphones. Dat veel retailers hun mobiele website nog niet goed op orde hebben blijkt uit het feit dat ze vaak vanwege navigatieredenen omschakelen van mobiel naar desktop. Genoemd als belangrijkste redenen zijn; het navigatiegemak (28%), de mogelijkheid om afbeeldingen op een groter scherm te bekijken (23%) en het gemak om betalingsgegevens in te voeren (17%).

Omzet smartphones vergroten

Voor een hoop Europese retailers is er dus werk aan de winkel. Het zo optimaal mogelijk maken van de ervaring op de mobiele website is hierbij cruciaal. Er liggen kansen genoeg om het conversieproces en dus de omzetkansen, te vergroten. Als we kijken naar de gebruikers van smartphones in Europa, zien we dat deze groep steeds groter wordt. Momenteel converteert deze doelgroep nog alles behalve optimaal, te veel mensen haken af in het proces. Door naast het verbeteren van de navigatie, bijvoorbeeld ook aantrekkelijke winkelervaringen exclusief aan te bieden op mobiel, kan dit verder gestimuleerd worden.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...