Populairste zoekopdrachten van 2016

19 december 2016
Populairste zoekopdrachten 2016

Het jaar is bijna voorbij, dus wordt het tijd om terug te blikken op de populairste zoekopdrachten van 2016 binnen Google. In onze eerdere blog kon je ook al zien dat Google veruit het grootste marktaandeel heeft met 91% tot bijna 98%. Kortom; bijna iedereen in Nederland gebruikt de zoekmachine op dagelijkse basis. Maar waar zocht men eigenlijk zoal op?

Top 5 zoekopdrachten

Ondanks het feit dat Nederland zich niet had geplaatst voor het EK, was het zoekwoord ‘EK 2016’ in Nederland toch de nummer 1 zoekopdracht in 2016. Dit werd gevolgd door de enorme hype Pokémon Go, de iPhone 7, Max Verstappen en David Bowie.

Bekende Nederlanders

De lijst van bekende Nederlandse mannen wordt aangevoerd door Max Verstappen en bij de vrouwen is dit Anouk. Onder Nederlandse artiesten is Douwe Bob het populairst, bij de politici Geert Wilders en Chantal Janzen als TV-persoonlijkheid.

TV en film

Ondanks de nieuwe formats die op televisie te zien zijn, wordt er nog steeds het meest gezocht op; 1. Goede Tijden, Slechte Tijden, 2. De Wereld Draait Door, 3. NOS Journaal, 4. Jeugdjournaal en 5. het Klokhuis. Onder films waren dit; 1.Suicide Squad, 2. Finding Dory, 3. Batman v Superman: Dawn of Justice, 4. Zootopia en 5. Captain America: Civil War.

Wil je weten wat nog meer trending was in Nederland, in andere specifieke landen of wereldwijd gezien? Bekijk dan hier de lijsten met populairste zoekopdrachten van 2016.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...