Recente cijfers zoekmachine markt

19 juli 2016
Zoekmachine markt gegevens en data

De laatste cijfers van de zoekmachine markt in Q2 van 2016 zijn bekendgemaakt; Google domineert nog steeds in Nederland en Europa en dat zal op termijn ook zeker zo blijven.

Om maar een paar Google gerelateerde aantallen te noemen; naar schatting worden er maandelijks zo’n 169 miljard zoekopdrachten uitgevoerd, gemiddeld ongeveer 3,8 miljoen zoekopdrachten per minuut, waarvan de helft van de zoekopdrachten mobiel wordt uitgevoerd. Google verwerkt jaarlijks dus meer dan 2 biljoen (!) zoekopdrachten.

Uit onderzoek blijkt daarnaast dat in de Verenigde Staten 20% van de zoekopdrachten wordt ingesproken. Maak jij hier ook al gebruik van?

De verdeling in Nederland

In Nederland gebruikt 91,24% van de internetgebruikers Google via een desktop/laptop, 98,48% op de smartphone en 97,78% via de tablet. Als we vervolgens kijken naar Bing zien we de 6,55% (desktop), 0,28% (smartphone) en 0,80% (tablet). Voor Yahoo geldt het volgende; 1,49% (desktop), 1,04% (smartphone) en 0,92% (tablet). Deze cijfers laten wel zien hoe belangrijk Google is en een standaard onderdeel uitmaakt van ons gedrag online.

Zoekmachine cijfers

Yandex

Als we naar Europa kijken, zien we nog een vierde zoekmachine met marktaandeel; namelijk Yandex. De verwachting is dat deze zoekmachine in Rusland op korte termijn Google voorbij gaat. Desalniettemin, overall gezien in Europa houdt deze zoekmachine slechts een ‘klein’ aandeel.

De andere diensten van Google

Google domineert niet alleen met de zoekmachine, maar biedt daarnaast tal van diensten; waardoor de zoekmachine zijn positie verder verstevigd. Denk hierbij aan; Google Translate, Google Alerts, Google Sites, Google Barometer, Google Grants, Google Finance Converter, Google Knol en Google Postini. Maar natuurlijk ook Google Adsense, Google Apps (Gmail, Docs, Drive etc), Google+, Google Analytics en uiteraard YouTube, Google Maps, Google Play Store en Google Chrome.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...