Pinterest Shop the look, LensBETA en Instant Ideas

18 februari 2017
Instant Ideas

Vol verwachting kijken we nog steeds uit naar de advertentiemogelijkheden op Pinterest in Nederland. Welke in de VS en Canada wel al ingezet kunnen worden, zoals we ook al eerder in onze blog vertelden. Maar ondertussen breiden de mogelijkheden op Pinterest zich verder uit met; Shop the look, LensBETA en Instant Ideas.

Shop the look

Ook voor gebruikers zijn er sinds kort weer enkele nieuwe feautures in de V.S. bijgekomen, waar wij in Nederland dan weer even op moeten wachten voordat alles goed getest is. Het gaat om de zogenaamde ‘shop the look’ functie. Met ‘Shop the look’ kunnen pinners klikken op een blauwe stip op een pin en het betreffende product direct kopen. Dit geldt voor pins binnen de categorieën mode en woning decoratie voor producten van een aantal Pinterest partners. Wanneer het niet duidelijk is waar je een bepaald item kunt kopen of het niet te koop is, geeft Pinterest je suggesties voor soortgelijke producten. De eerste testen laten veelbelovende resultaten zien.

Pinterest LensBETA

De aparte Pinterest app LensBETA geeft je de mogelijkheid om een foto te uploaden en Pinterest gaat op zoek voor je naar dat product of producten die erop lijken. De app is dus vergelijkbaar met Shazam, maar dan voor producten. Met de app kun je dus gelijk een foto maken en naar het product zoeken. Ook deze app is nu alleen nog maar in de V.S. beschikbaar.

Pinterest Instant Ideas

Pinterest is voor vele gebruikers een enorme inspiratiebron. Een nieuwe functie die het visueel zoeken ondersteund en bovendien onlangs wereldwijd is uitgerold is Instant Ideas. De vaste pinners hebben het vast al opgemerkt, de te pinnen afbeeldingen bevatten tegenwoordig een cirkel onderin waar je op kunt klikken. Het werkt als volgt; je opent Pinterest en bekijkt de pins in je home feed. Als je  vervolgens een pin ziet die je aanspreekt en je graag meer vergelijkbare pins wilt bekijken, klik je op de witte cirkel linksonder in de pin. Je home feed verandert dan meteen. Pinterest toont je vergelijkbare pins meteen in je feed.

Instant-Ideas

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...