Smartphone verslaving tijdens vakantie

12 juli 2016
Vakantie

Ook tijdens de vakantie zitten Nederlanders massaal op hun smartphone. Uit onderzoek van Hotels.com blijkt dat men gemiddeld 2,5 uur hierop spendeert, bijna 15% is zelfs zo verslaafd dat men 5 uur per dag aan het scherm is gekluisterd. We kunnen dus preken van een smartphone verslaving. Eén van de belangrijkste beweegredenen om online te zijn, is omdat men bang is iets te missen (fear of missing out). Ook geeft een derde toe social media te gebruiken om de thuisblijvers jaloers te maken.

De consument bereiken

Ondanks het feit dat consumenten in hun vakantie aan het zonne-baden zijn of dagjes erop uit trekken, kunnen we middels verschillende kanalen de doelgroep alsnog blijven bereiken. Uiteraard is het belangrijk om de juiste targeting toe te passen zodat alleen de vakantiegangers in Nederland of ook in het buitenland, afhankelijk van de doelstelling, worden bereikt.

Wat gebruiken we?

Gedurende de vakantie worden voornamelijk de social media tijdlijnen in de gaten gehouden om constant op de hoogte te blijven (48%), gevold door het nieuws (29%) en e-mail/reis apps (28%). Van de sociale netwerken is ook Facebook op vakantie het meest populair. De top vijf tijdens de vakantie zijn;

1. Facebook (62%)
2. YouTube (38%)
3. Twitter (28%)
4. Instagram (26%)
5. Skype (25%)

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...