Spotify skippable ads en Primephonic in Nederland

15 augustus 2018
Spotify skippable

Er is veel beweging binnen de streaming muziekdiensten markt. Uiteraard was daar de komst van YouTube Music eerder dit jaar en deze maand kondigde Spotify aan te gaan testen met Spotify skippable ads. Verder is nieuwkomer Primephonic in Nederland onlangs live gegaan. Hoog tijd voor een update.

Spotify test met skippable ads in Australië

Momenteel onderzoekt Spotify in Australië hoe gebruikers reageren op het toevoegen van skippable ads binnen de gratis versie. Personen zonder betaald Spotify-abonnement kunnen wel naar muziek luisteren, maar krijgen tussen de nummers door reclames te horen. Door het experiment in Australië genaamd ‘Active Media’ hoopt Spotify te leren welke advertenties gebruikers wel willen horen en zien. Op deze manier kan het aanbod verder gepersonaliseerd worden. Adverteerders hoeven overigens niet te betalen voor advertenties die worden overgeslagen. Daarentegen wil Spotify wel meer aan reclames verdienen die beluisterd worden. Het is niet bekend of de test later voor gebruikers wereldwijd uitgerold wordt. Spotify is nog steeds de meeste gebruikte streamingdienst in Nederland. Uit een onderzoek van Telecompaper bleek onlangs dat 5,8 miljoen Nederlanders gebruikmaken van zowel de gratis als betaalde variant.

Wat is Primephonic?

Primephonic richt zich geheel op klassieke muziek en is op 1 augustus live gegaan in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In 2019 staat een wereldwijde uitrol gepland. Primephonic is vier jaar geleden gestart als downloadwinkel voor klassieke muziek. Wegens de opkomst van streamingdiensten zakte de markt voor downloads echter snel in. Vorig jaar werd er besloten om de koers te wijzigen. Streamingdiensten als Spotify en Apple Music hebben wel klassieke stukken in hun muziekbibliotheek staan, maar voor liefhebbers is het vaak lastig om het juiste stuk te vinden. Naast de componist en het werk, zijn er vaak diverse uitvoeringen door vele uitvoerende orkesten en dirigenten. Hier is de zoekfunctie dan ook op aangepast waarvoor een grote database is gemaakt. Inmiddels is het complete oeuvre van de top 500 componisten ingevoerd. De betaling van artiesten verloopt anders dan bij reguliere streamingdiensten, namelijk niet per nummer maar op tijd. Uiteraard blijven we alle ontwikkelingen binnen deze groeiende markt op de voet volgen.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...