Spotify start met uitrol van Podcast Ads

22 april 2020
Spotify Podcast Ads

Begin dit jaar kondigde Spotify de komst van Podcast Ads aan. Vervolgens bleef het even stil rondom deze nieuwe advertentievorm, maar de uitrol gaat van start en om te beginnen in Duitsland. Jawohl! Voor de advertenties die “geïnjecteerd”worden in de podcasts maakt Spotify gebruik van een bijzondere technologie. Zeker nu podcasts steeds meer mainstream worden zetten we deze nieuwe advertentievorm hierbij in de schijnwerpers.

Streaming Ad Insertion Podcast Ads

Dat is de volledige naam van de nieuwe Spotify ads. Hoe werkt het precies? Gerichte advertenties worden geïnjecteerd in podcasts die alleen op Spotify staan. Het gaat dus uitsluitend om afleveringen die gebruikers streamen en niet om gedownloade afleveringen. De advertenties worden gepersonaliseerd op basis van wat bekend is over de gebruiker, zoals geslacht, leeftijd en luistergewoontes. Spotify geeft aan middels een technologie te meten of gebruikers de advertentie hebben gehoord en of gebruikers actie ondernemen naar aanleiding van de advertentie.

Start uitrol in Duitsland

De nieuwe advertenties zullen zich alleen bevinden in podcasts die exclusief op Spotify te beluisteren zijn. Dat is een minderheid van het totale aanbod, omdat veel podcasts ook gepubliceerd worden op andere platforms. Voor die podcasts gebruikt Spotify de technologie dan ook niet. Duitsland is een interessant land voor Spotify. Bijna de helft van de Duitsers van 14 tot 29 jaar luistert nu bijvoorbeeld wekelijks naar podcasts. Spotify is daarbij een belangrijke speler, meer dan 70 procent van de Duitse podcast-luisteraars streamt afleveringen via Spotify Premium. We zijn benieuwd naar de eerste resultaten, zeker aangezien de ads zich ook in het premium gedeelte van Spotify bevinden. In Nederland zijn er momenteel diverse mogelijkheden op het gebied van podcast advertising. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...