Spotify verlaagd abonnementskosten

24 mei 2016
Spotify

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de kosten van het familieabonnement gehalveerd. Waar je eerst nog € 9,99 betaalde voor één persoon en € 5 per extra gebruiker, is de prijs nu verlaagd naar € 14,99 per maand voor maximaal zes gebruikers. Deze verlaging is zeer waarschijnlijk een reactie op het gezinsabonnement van Apple Music. Daar betaal je namelijk hetzelfde bedrag voor maximaal zes personen. De lancering van Apple Music heeft op dit moment nog geen negatief effect gehad op Spotify. Sinds de lancering is het aantal abonnementen juist gegroeid en telt Spotify momenteel zo’n 100 miljoen abonnees. Hiervan heeft ongeveer 30% een premium account.

Luisteraars in Nederland

In Nederland luistert circa 1 op de 6 personen via een smartphone er zijn er maandelijks ruim 1,7 miljoen gratis gebruikers actief. Wil je zelf adverteren op de streamingdienst? Dat kan! Van (radio) commercials tot video take-overs, er zijn volop mogelijkheden. Laat het ons gerust weten. De grootste doelgroep die gebruik maakt van een gratis account zijn jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar oud (29%). Uiteraard is de groep jonger dan 18 jaar en 25 tot en met 34 jarigen ook goed te bereiken via dit medium.

Spotify doelgroep
Bron: Spotify

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...