Sterke groei in bereik voor Snapchat

23 april 2020
Snapchat

Een stijging van zo’n 20% in gebruikers, dat zien we in de onlangs gepubliceerde kwartaalcijfers van Snapchat. In Nederland stond de app op maar liefst 3 miljoen smartphones, zo blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper. Snapchat is met name populair onder jongeren en jong volwassenen, voor adverteerders die zich hier op richten is de groei dus een interessante ontwikkeling. Zeker omdat er creatief gezien de laatste tijd veel mogelijk is. Tijd voor een update.

Snapchat Stories straks ook in andere apps zichtbaar

We zouden het bijna vergeten, omdat de Stories op Instagram zo populair zijn, echter Snapchat was hier de eerste mee. Maar ook op Facebook, WhatsApp, YouTube, Twitter en binnenkort ook LinkedIn zien we inmiddels Stories voorbijkomen. Onlangs gaf Snapchat aan dat apps van derden nu ook Stories van gebruikers plaatsen. In eerste instantie doen nog vrij onbekende apps mee. Later volgen ook datingapp Tinder en videobel-app Houseparty. Deze laatste app is momenteel door de toegenomen behoefte enorm populair. Zeker omdat het op WhatsApp eerst alleen mogelijk was om met 4 personen tegelijk te videobellen. Snap ziet via App Stories ook mogelijkheden om advertenties buiten zijn eigen app te gaan tonen. Appmakers delen dan in de inkomsten, zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt met de veelgebruikte advertentienetwerken van Google en Facebook.

Gesponsorde Augmented Reality lenzen

Naast de Stories staat Snapchat ook zeker bekend om de mogelijkheid tot het gebruik van allerlei lenzen. Zo haakten ze onlangs met zelf ontwikkelde lenzen in op het Social Distancing thema. Er zijn dus zowel lenzen die Snapchat zelf ontwikkeld als lenzen die door adverteerders kunnen worden gecreëerd en uitgerold. In eerste instantie waren er op dit gebied alleen mogelijkheden voor grotere, vaak internationale spelers, aangezien deze vorm van adverteren gepaard ging met enorme investeringen. Inmiddels is het ook mogelijk om het kleinschaliger in te steken, bijvoorbeeld met AR lenzen.

Benieuwd hoe Snapchat strategisch ingezet kan worden binnen een online campagne? Onze specialisten staan klaar om samen eens te brainstormen over de mogelijkheden voor jouw merk.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...