Twitter test met 280 tekens

5 oktober 2017
Twitter 280 tekens

Eind vorige maand maakte Twitter op hun blog bekend dat het zijn karakterlimiet van 140 tekens, dat al sinds de oprichting geldt, wil gaan verdubbelen naar 280 tekens. Twitter vindt dat er nu te vaak woorden verwijderd moeten worden omdat de grens wordt bereikt. Dit zorgt ervoor dat een belangrijke mening of emotie hierdoor kan ontbreken of dat de Tweet helemaal niet meer wordt verstuurd.

Karakterlimiet van 280 tekens

Momenteel wordt er een test uitgevoerd in een aantal landen voor een select aantal gebruikers, met uitzondering van Japan, China en Korea. In deze landen blijkt namelijk geen noodzaak te zijn om het aantal tekens uit te breiden. Dit komt doordat deze talen veel minder tekens vereisen, bijvoorbeeld vergeleken met Engels, om een verhaal te vertellen. Zo bereiken gemiddeld 9% van de Engelse Tweets het karakterlimiet, terwijl dit bij slechts 0,4% het geval is in het Japans. Zie hieronder een voorbeeld van dezelfde teksten in verschillende talen.

Twitter karakters per land

Daling Twitter

Zoals al langer bekend is heeft Twitter het erg lastig doordat er geen groei meer wordt behaald binnen het sociale netwerk en het gebruik in sommige landen de afgelopen jaren juist af blijft nemen. Hierdoor blijven de aandelen zakken, dat vandaag de dag rond de 17 dollar ligt. Ook moest het bedrijf door de vele verliezen in 2016 zo’n 300 banen schrappen. Facebook daarentegen is nog steeds enorm populair binnen iedere doelgroep en is het tienvoudige waard met zo’n 170 dollar per aandeel.

Twitter koers

Of de verandering voor een kentering zal zorgen is nog maar de vraag. Inmiddels wordt er vanuit verschillende hoeken al veel kritiek geuit op de limiet wijziging. Men vindt immers dat de korte Tweets van 140 tekens de kern is van Twitter.

Langere advertenties?

Het is nog even afwachten of het experiment van Twitter slaagt en vervolgens voor een breder publiek beschikbaar gesteld gaat worden. Een logische vervolgstap is dat de advertenties dan uiteraard ook uit meer tekens kunnen bestaan. Kortom; we wachten het rustig af.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...