Twitter updates

15 september 2016
Twitter Moments

Twitter Moments

Het bestaat al bijna een jaar in Amerika en Engeland, maar Twitter Moments is straks ook in Nederland beschikbaar voor bedrijven. Met de functie worden nieuwsitems samengevoegd binnen één Moment. Op die manier worden verschillende tweets, over een betreffend onderwerp, samengevat en getoond in de tijdlijn. Je hoeft daardoor niet meer alle accounts te volgen, enkel de gewenst Moments. Ook voor bedrijven wordt het mogelijk om een eigen Moment te maken en content toe te voegen, de Moment te embedden en te delen.

Nieuwe chatfunctie

Wie kent de enorme chatdiensten niet? Van Whatsapp tot Facebook Messenger en van iMessage tot Skype. Er heerst een enorme concurrentiestrijd en veel van deze partijen bieden voordelen die Twitter niet heeft. Om deze reden is Twitter begonnen met het aanpassen van de Direct Messages (DM) functie. Hierbij kun je nu ook zien of er iemand en wie er aan het typen is (ook in een groep DM). Daarnaast worden links omgezet naar een rich link preview en worden er blauwe vinkjes getoond, zodra het bericht is gelezen. De vinkjes zijn momenteel alleen zichtbaar in de mobiele apps op Android en iOS. Voor degenen die dit niet willen tonen, kan het worden aangepast onder de security en privacy instellingen.

140 tekens

Ook last van te weinig schrijfruimte? Dit gaat veranderen! Waar eerst nog werd gespeculeerd of het limiet van het aantal tekens zou gaan wijzigen, blijkt dat Twitter zich toch aan de (sinds de oprichting) 140 tekens blijft vastklampen. Wat er wel gaat veranderen is dat per 19 september onder andere foto’s, video’s en gif animaties niet meer meegerekend worden als karakters. Hierdoor heb je dus altijd 140 tekens om je boodschap in te communiceren! De lanceerdatum is nog niet officieel bevestigd.

mobile text

In de verkoop?

Gaat Twitter het zinkende schip verlaten? We zien al enkele jaren dat het aantal gebruikers blijft dalen. Ze proberen er alles aan te doen om de huidige gebruikers aan zich vast te klampen. Momenteel nog zonder succes. Het wordt dus tijd voor Jack Dorsey (Twitter-topman) om Twitter weer op de kaart te brengen en echte veranderingen te laten zien. Er gaan namelijk de geruchten dat Twitter geld bij investeerders probeert los te krijgen of dat het bedrijf zelfs in de verkoop gaat, evenals het ad tech bedrijf MoPub, Fabric en Vine.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...