Update Instagram

18 mei 2016
Instagram logo

De afgelopen week was er een mooie Instagram update; Er worden dagelijks 80 miljoen foto’s en video’s gedeeld binnen de dienst. Ook groeit het aantal gebruikers nog steeds, ondertussen zijn er maandelijks 2,1 miljoen Nederlands actief. Wereldwijd zijn dit er maar liefst 400 (!) miljoen.

Dynamic Product Ad


Ook is Instagram volop bezig met ontwikkelen. Zo wordt de Dynamic Product Ad die al beschikbaar is op Facebook, ook mogelijk op Instagram. Dit is een advertentie met een product erin die mensen eerder in een webshop bekeken hebben.

Instagram voor bedrijven


Daarnaast wordt het binnenkort voor bedrijven mogelijk om een bedrijfspagina aan te maken. Met een bedrijfsprofiel wordt het makkelijker voor mensen om contact met je op te nemen en heb je inzicht in de statistieken van je profiel!

Nieuw uiterlijk


Ook is het uiterlijk en het logo van Instagram compleet veranderd. Waar het bekende logo met de bruine instantcamera is verwisseld naar een incoon met veel kleur, is bij gebruik van de app het uiterlijk overgegaan naar zwart/wit. Ook de bijbehorende apps Layout, Boomerang en Hyperlapse hebben de transformatie ondergaan. De regenboogkleuren in het nieuwe logo van Instagram moeten de diversiteit van de community vertegenwoordigen.

Binnen de app zijn de blauwe balken aan de boven- en onderzijde vervangen door zwart en wit, waardoor de app een stuk simpeler en rustiger oogt. Instagram probeert hiermee de focus meer te leggen op de content die geplaatst wordt in plaats van de app zelf.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...