Vernieuwing binnen Instagram Stories

27 oktober 2017

Onlangs heeft Instagram binnen de vorig jaar geïntroduceerde feature Instagram Stories, een nieuwe mogelijkheid toegevoegd: de Poll-sticker. Hiermee kan je een kleine enquête aan een verhaal toevoegen. Dit betekent dat je volgers een vraag stelt en ze uit twee antwoorden kunnen kiezen.

Hoe voeg ik de Poll-sticker toe?

  • Voeg een verhaal toe door op je profielfoto rechtsboven te tikken, net onder ‘Verhalen’;
  • Maak een foto of video, of voeg deze toe vanuit je bibliotheek;
  • Tik op de stickerknop bovenin in het scherm;
  • Kies voor de poll-sticker
  • Voeg je eigen vraag en antwoorden toe;
  • Publiceer je verhaal na het publiceren van je poll.

Zodra de poll is gepubliceerd, kunnen je volgers gaan stemmen en is voor hen meteen de tussenstand zichtbaar. Een mooie nieuwe vorm om de interactie aan te gaan.

Instagram Superzoom

Een andere nieuwe optie binnen Instagram Stories is de Superzoom, waarmee je je Stories een dramatisch effect kunt geven. Hoe dan? Door extreem in te zoomen op een gezicht of object, als aanvulling op de al bestaande functies Boomerang en Rewind. Ook heeft Instagram rondom Halloween nog wat extra filters toegevoegd.

Nodig nu gasten uit voor je livestream op Instagram

Nog meer nieuws van Instagram. Gebruikers die de live-videofunctie activeren kunnen nu voor of tijdens het live uitzenden een kijker uitnodigen om mee te doen. ‘Go Live With A Friend’, zoals de nieuwe optie heet, laat je een stream delen met één van je contacten. Zodra je een stream hebt gestart, druk je rechtsonder op het nieuwe icoontje. Vervolgens nodig je een vriend uit om mee te doen.

Wanneer gebruikers dat doen, word het scherm in tweeën gesplitst. Gebruikers hoeven geen vrienden te zijn om toegevoegd te worden en kunnen ook tijdens de live-uitzending weer worden verwijderd.

Net als bij reguliere live-uitzendingen kunnen beide gebruikers beelden met beide camera’s van hun telefoon laten zien. Ook kan na het uitzenden worden gekozen om de video binnen Instagram Stories te delen, of de video te verwijderen.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...