Video Advertisement en digitaal televisie kijken

19 juli 2017
Digitaal televisie

Volgens de laatste cijfers zien we wederom dat video blijft stijgen en niet meer weg te denken is uit de dagelijkse mediaconsumptie. Netflix heeft inmiddels 100 miljoen (!) betalende abonnees, en de cijfers van het afgelopen kwartaal zijn zelfs harder gegroeid dan verwacht. Alternatieven voor Netflix in Nederland zijn bijvoorbeeld HBO (tegenwoordig via Ziggo), Amazon Prime Video en Videoland, maar deze behalen maar een klein marktaandeel vergeleken met Netflix.

Digitaal televisie kijken

De trend, van digitaal televisie kijken, zien we ook terug in de online media markt. De bestedingen van Video Advertisement stijgen in verhouding het meest. Bovendien zagen we dat de gemiddelde kijktijd van video op mobiele apparaten per dag stijgt van 28,8 minuten in 2016, naar 35,9 minuten per dag in 2017. Opvallend genoeg blijft de kijktijd op desktops nagenoeg gelijk vergeleken met vorig jaar (18,5 minuten per dag). Wat kunnen we hieruit concluderen? Mobiel gebruik stijgt en deze trend zal ook in de komende jaren voortzetten. Desktop video verkeer blijft stabiel.

Advertentiemogelijkheden

Dankzij betalende abonnees zullen er vooralsnog geen advertentiemogelijkheden zijn bij Netflix. Maar naast deze gigant, wordt er gemiddeld in Nederland 80 minuten per maand gekeken naar Vevo video’s, 30 minuten naar Vimeo video’s, 80 minuten naar Facebook video’s en 320 minuten naar YouTube (2016). We kunnen aannemen dat deze cijfers medio juli 2017 alweer fors gestegen zijn. Zoals voor veel adverteerders al bekend zijn de advertentiemogelijkheden bij Facebook en YouTube enorm, waarbij bijna elk mogelijke doelgroep gericht getarget kan worden.

Versmelting (digitaal) televisie kijken

Als deze trends doorzetten, waar eindigt de groei dan? We bespraken het al tijdens ons seminar eerder dit jaar, maar de versmelting van online en traditioneel video kijken gaat op de schop. Hoewel het merendeel nog steeds lineair televisie kijkt, via een TV toestel, is het gebruik van on demand services, catch up’s en het streamen naar andere apparaten dan wel de televisie zelf niet meer weg te denken.

DMENZO houdt je op de hoogte van de laatste statistieken en cijfers. Wil je meer weten over het inzetten van video online, neem dan gerust contact met ons op.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...