Wat is Reddit en wat zijn de advertentiemogelijkheden?

27 maart 2018
Reddit

Voor wie nog nooit van Reddit heeft gehoord. Reddit is een sociaal nieuws- en entertainment kanaal, opgericht in 2005 door Steve Huffman en Alexis Ohanian. Gebruikers van Reddit (redditors) kunnen teksten en links toevoegen, waar anderen vervolgens op kunnen stemmen, reageren en de content delen. Het stemmen gaat overigens met een simpele pijl omhoog (positief) of pijl omlaag (negatief), vergelijkbaar als Dumpert. De hoofdpagina bevat opties om berichten te sorteren op populariteit, plaatsingsdatum, hoogste stijger, controversieel en top. Om meer structuur binnen Reddit te krijgen zijn er ook community’s rondom bepaalde onderwerpen, de zogeheten subreddits. Deze subreddits zijn overigens zelf op te zetten. Hierdoor is er een enorm aanbod beschikbaar van te volgen onderwerpen, variërend van breed (zoals gaming) tot specifiek (zoals Minecraft).

Hoeveel gebruikers heeft Reddit?

Volgens Expandedramblings heeft Reddit inmiddels 330 miljoen unieke gebruikers wereldwijd, worden er maandelijks 14 miljard pagina’s bezocht, zijn er 50 miljoen subreddits en spendeert men gemiddeld 13 minuten per dag op de website of app. Verder vinden er per dag maar liefst 40 miljoen zoekopdrachten, 2,8 miljoen reacties en 58 miljoen stemmen plaats. Als we enkel kijken naar Nederland, dan wordt Reddit maandelijks gemiddeld door 1,2 miljoen personen bezocht.

Adverteren op Reddit

Net zoals op de vele andere sociale kanalen is het ook op Reddit mogelijk om te adverteren. Binnen het advertentiesysteem van Reddit zelf is er de mogelijkheid om een tekst/link advertentie in te zetten. Deze vorm lijkt erg op de native advertenties, waarbij gebruik wordt gemaakt van een thumbnail in combinatie met een advertentietekst. Het is overigens wel noodzakelijk om een eigen account te hebben, aangezien een link naar het account wordt geplaatst in de advertentie.

Reddit advertentie

Om de advertenties te kunnen vertonen, dient er een minimum bod te worden gedaan. De biedingen vinden helaas enkel plaats op basis van het CPM model (per duizend impressies). Hierdoor is dus geen mogelijkheid om te adverteren per click (CPC). Verder wordt er een ondergrens aangehouden van minimaal $5 per dag.

Mocht er gebruik gemaakt willen worden van impactvolle display banners, dan kan er buiten Reddit om ook geadverteerd worden op de website. Dit gaat echter via de gebruikelijke Display DSP’s om, waardoor Reddit.com als targeting website ingesteld kan worden. Uiteraard kan er hiermee geen gebruik worden gemaakt van targeting op specifieke interesses (gerelateerd aan de berichten) of subreddits.

Wat zijn de targeting mogelijkheden?

Om de gewenste doelgroep te bereiken kan er gebruik worden gemaakt van locatie, interesses of specifieke subreddits. Uiteraard zijn binnen deze categorieën ook uitsluitingen in te stellen. Verder is er de keuze om enkel uit te leveren op desktop/laptop of mobiele devices en binnen de mobiele devices een verdiepingsslag te maken tussen Android en iOs. Verder kan er gewerkt worden met een advertentieplanning, waardoor de advertenties enkel worden vertoond op de dagen of tijdstippen die gewenst zijn.

Reddit advertentiesysteem

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...