Website snelheid is erg belangrijk

22 maart 2017
Website snelheid

Het is de basis van SEO: hoe gebruiksvriendelijker je website is, hoe beter deze wordt beoordeeld door Google. Denk hierbij aan websites die veilig en prettig leesbaar zijn, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt. Zoals bekend, is het ook erg belangrijk dat de mobiele website helemaal in orde is. Zeker omdat het gebruik hiervan steeds meer stijgt en in sommige gevallen veel hoger is dan het gebruik van de desktop versie. Hoog in het vaandel staat daarnaast de website snelheid. Google neemt dit als een zeer belangrijke factor mee bij de indexatie: snelle websites worden dus beloond met een hogere ranking. Wij adviseren dan ook om hier aandacht aan te geven, aangezien er regelmatig wordt opgemerkt dat de laadtijd van websites niet optimaal is.

Website snelheid ook van belang bij online campagnes

Uiteraard is de snelheid ook zeer belangrijk bij een positieve gebruikerservaring van een online campagne. Wanneer de website namelijk erg lang laadt, zal de sessieduur een stuk lager zijn. Ook kan de bounce rate (het percentage dat niet meer dan 1 pagina bezoekt) hierdoor een stuk hoger uitvallen. En dan ook nog eens te denken aan het feit dat er een wezenlijk verschil zit tussen de snelheid op WiFi, 3G en een 4G netwerk.

Loading

Hoe snel laadt jouw website?

Het is dus goed om te kijken hoe je website ervoor staat. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de test van Google op deze website. De resultaten laten in één oogopslag zien waar verbeteringen nodig zijn. We raden aan om de test op verschillende pagina’s van je website te gebruiken, zodat je een zo compleet mogelijk inzicht hebt. Vervolgens kun je aan de slag met een plan van aanpak om de snelheid samen met je developer te gaan verbeteren. Tal van verschillende factoren kunnen immers van invloed zijn op de website snelheid. Dit kunnen eenvoudige aanpassingen zijn, maar ook zaken die wat meer voeten in de aarde hebben. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor je hosting: een snelle server is heel erg belangrijk. Het aanpassen van de host kan van positieve invloed zijn. Een ander belangrijk punt zijn de afbeeldingen, wanneer deze te zwaar zijn kunnen deze voor veel vertraging (laadtijd) zorgen. Goed dus om deze op een zo optimaal mogelijke wijze te comprimeren, hier zijn diverse tools en software voor beschikbaar.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...