Wereldwijde test met Netflix advertenties

23 augustus 2018
Netflix-advertenties

Toch wel zeer opvallend nieuws zagen we voorbij komen; Netflix advertenties, de streamingdienst is een wereldwijde test gestart met video advertenties! Netflix, die juist bekend staat als platform waar reclamevrij video gekeken kan worden, maakt hiermee een vrij bijzondere stap. Hoewel het nu nog uitsluitend gaat om promospotjes van de eigen content, zou dit toch het begin kunnen zijn van een nieuwe optie voor adverteerders. Interessant nieuws dus om even dieper op in te zoomen.

Netflix advertenties tijdens bingewatchen

Hoe ziet de test er precies uit? Het gaat dus om promospotjes voor eigen content, welke alleen zichtbaar kunnen zijn als de populaire streamingdienst via een app voor Smart TV’s wordt benaderd. De advertenties worden uitgezonden tussen het bingewatchen, het automatisch doorlopend afspelen van nieuwe afleveringen van de serie die wordt bekeken. Deze spotjes zijn qua content gerelateerd aan de serie waar op dat moment naar gekeken wordt. De advertenties kunnen niet onderbroken worden, tenzij er gelijk doorgeklikt wordt naar de volgende aflevering.

Negatieve reacties op de test

Zoals wellicht wel te verwachten was wordt er door de gebruikers van Netflix (die meelopen in de test) over het algemeen niet erg positief op de test gereageerd. Het is dan ook maar de vraag of er een vervolg zal worden gegeven aan de test. Personen die in de test zijn opgenomen kunnen zich overigens via deze website afmelden. Vooralsnog heeft Netflix zelf verder niet beargumenteerd waarom ze deze test hebben uitgerold en wat het uiteindelijke plan is. Er gaan echter geluiden dat er een nieuwe abonnementsvorm bij zou komen die voorzien is van advertenties. Een model wat we bijvoorbeeld ook bij een streamingdienst als Spotify zien. Zoals we onlangs ook al in onze blog vermelden, is er momenteel veel beweging bij Netflix en gezien het enorme bereik van de streamingdienst houden we dit goed in ons vizier.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...