WhatsApp Business gelanceerd in Nederland

28 februari 2018
WhatsApp Business

Onlangs introduceerde WhatsApp de nieuwe zakelijke versie ‘WhatsApp Business’ in diverse landen waaronder ook Nederland. Vooralsnog gaat het om de Android-uitvoering van de app welke momenteel gratis te downloaden is. Later zal WhatsApp Business ook beschikbaar worden voor IOS. Een mooie ontwikkeling aangezien het klanten een extra mogelijkheid biedt om op een directe en persoonlijke manier met bedrijven en organisaties in gesprek te gaan of blijven. Bedrijven kunnen op hun beurt het kanaal gebruiken om een betere klantenservice te realiseren.

Voor wie is WhatsApp Business?

WhatsApp geeft als definitie zelf aan: “van een online kledingwinkel in India tot een bedrijf dat auto-onderdelen verkoopt in Brazilië”. Kortom; WhatsApp Business is bedoeld voor kleine bedrijven. Het idee is om deze bedrijven voortaan makkelijker in contact te laten komen met hun klanten via de nieuwe gratis Android-app. Ook voor de 1,3 miljard gebruikers die WhatsApp reeds heeft, biedt de app een nieuwe mogelijkheid om eenvoudig te kunnen chatten met bedrijven die zij belangrijk vinden.

Een jammere misstap op dit moment echter, is dat WhatsApp en WhatsApp Business niet gekoppeld mogen zijn aan hetzelfde nummer. Lastig en nogal onpraktisch, aangezien er dus een nieuwe telefoon aangeschaft dient te worden, als degene die WhatsApp Business wil gebruiken al gebruikt maak van WhatsApp. Immers, het is juist bedoeld om zakelijk en privé gescheiden te houden. 

Mogelijkheden voor bedrijven in WhatsApp Business

De nieuwe app biedt verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een bedrijfsprofiel. Hierin kan een bedrijfsomschrijving, e-mailadres, adres en website worden opgenomen. Verder zijn ook de volgende tools beschikbaar:

  • Berichttools: middels snelle antwoorden kunnen veelgestelde vragen worden beantwoord, begroetingen bieden klanten een introductie van het bedrijf en afwezigheidsberichten laten de klant weten dat je niet kunt antwoorden.
  • Berichtstatistieken: bijvoorbeeld het aantal gelezen berichten, om te kunnen beoordelen wat wel en niet werkt.
  • WhatsApp Web: verzend en ontvang berichten met WhatsApp Business op je computer.
  • Accounttype: gebruikers zullen weten dat ze met een bedrijf chatten, omdat je zult worden gemarkeerd als een zakelijk account. Na verloop van tijd zullen sommige bedrijven bevestigde accounts hebben, nadat het is bevestigd dat het telefoonnummer van het account overeenkomt met het telefoonnummer van het bedrijf.

WhatsApp Business wordt momenteel in steeds meer landen beschikbaar gesteld. Naar verwachting zullen bedrijven die gebruik willen gaan maken van WhatsApp for Business voor de dienst in de toekomst moeten gaan betalen. Hoe het afrekenmodel er precies uit komt te zien is nog onbekend. Wanneer hier meer over bekend wordt laten we dat uiteraard weten.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...