WhatsApp Status ads in 2020

27 mei 2019
Whatsapp Status ads

Adverteren op WhatsApp? De buzz hangt al tijden rondom dit onderwerp, maar concreet werd het steeds niet. De kogel is nu echter door de kerk, in 2020 wordt de eerste advertentievorm gelanceerd; WhatsApp Status ads! Het gaat om full screen advertenties die vergelijkbaar zijn met Story ads zoals we die nu op Instagram en Facebook kennen. Maar er komen nog meer opties aan voor bedrijven, belangrijk nieuws om dus even bij stil te staan.

Hoe gaan de WhatsApp Status ads eruit zien?

De nieuwe advertenties zullen uitsluitend te zien zijn in, zoals de naam al zegt, de ‘Status sectie’ van de app. Deze sectie is vergelijkbaar met de Stories of verhalen sectie zoals we deze op Instagram en Facebook kennen. Tussen de bekende WhatsApp berichten door verschijnen dus vooralsnog geen advertenties. De nieuwe advertenties zijn zoals gezegd schermvullende uitingen. Op de Facebook Marketing Summit in Rotterdam werd onlangs een eerste voorbeeld getoond.

Nieuwe opties voor bedrijven: WhatsApp contact button en eigen pagina

Naast adverteren in WhatsApp biedt Facebook adverteerders binnenkort ook de mogelijkheid om een WhatsApp-knop onder advertenties op Facebook en Instagram te zetten. Daardoor kunnen gebruikers straks makkelijk contact opnemen met bedrijven via WhatsApp naar aanleiding van advertenties. Tevens krijgen bedrijven straks de mogelijkheid om eigen pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten. Binnen deze optie komt overigens ook het aanmaken van een catalogus ter beschikking. Er komen dus mooie nieuwe interactie kansen aan voor bedrijven. Of de diverse opties vanaf 1 januari 2020 gelijk beschikbaar worden of de uitrol gefaseerd is moet nog duidelijk worden. Maar dat het meegenomen kan worden in de plannen voor 2020 is in ieder geval een feit!

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...