Adverteer met YouTube Bumper Ads

3 oktober 2016
YouTube Bumper Ad

Vergroot je bereik met YouTube Bumper Ads

Eindelijk is het zover! De YouTube Bumper Ad, waar we het in onze eerdere blog al over hebben gehad, is door Google toegevoegd aan de Video Advertisement mogelijkheden binnen het YouTube Netwerk. Heb je een video met een korte krachtige boodschap en duurt deze niet langer dan 6 seconden? Dan kun je deze inzetten om extra awareness te creëren rondom je merk, product of dienst. De video is overigens non-skippable, waardoor de gehele 6 seconden spot afgekeken moet worden.

Kort en krachtig

Google speelt met deze korte video in op de enorme populariteit van het kijken naar online video’s en met name de mensen die onderweg een korte video willen ‘snacken’. Ook zal de viewability van zowel de video advertenties als de opgevraagde video’s hiermee mogelijk worden verbeterd. Waarschijnlijk kijk je zelf ook soms bij het starten van een advertentie toch even naar de lengte van de spot, alvorens je definitief verder gaat kijken. Een korte video zorgt er dus voor dat meer bezoekers de gehele video af zullen kijken.

Prikkel je publiek

De nieuwe advertentie is een ideale uiting om een doelgroep kortstondig mee te prikkelen door middel van een teaser voorafgaand een campagne, maar kan ook zeker als versterking op een algemene campagne of zelfs als opvolging van een campagne worden ingezet. Uiteraard speelt de creatie, de boodschap en campagne type een belangrijke factor. Heb je een merk, product of dienst dat meer tijd nodig heeft om de doelgroep aan zich te binden, te overtuigen of het gedrag te veranderen? Dan is het verstandig om de Bumper Ad additioneel in te zetten naast een langere InStream Preroll advertentie. Hiermee kun je zowel een verhaal vertellen als het creëren van brand awareness. Let op; niet ieder product of dienst is geschikt om in enkel 6 seconden te communiceren en ook niet iedereen zit te wachten op dezelfde boodschap die continu wordt herhaald. Houd dus rekening met de contactfrequentie tijdens de campagne.

In het kort

  • De Bumper Ad mag maximaal 6 seconden duren en is non-skippable;
  • De advertentie verhoogt niet het aantal vermelde weergaven;
  • De afrekening vindt plaats op basis van CPM (cost per mille/ 1.000 impressies);
  • De advertentie wordt vertoond binnen YouTube of partner websites/ apps en het Display Netwerk;
  • De uitlevering vindt plaats op desktops, laptops en mobiele devices.

Benieuwd naar enkele voorbeelden? Bekijk hieronder de Bumper Ads van Twisties Burn en Rudimental.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...