YouTube for Performance voor meer conversies

24 juli 2018
YouTube for Performance

Wist je dat YouTube, na Google, de meest gebruikte zoekmachine is? Er vinden wekelijks maar liefst 3 miljard zoekopdrachten plaats, het platform kent ruim een miljard gebruikers en op dagelijkse basis wordt er voor een miljard uur aan video bekeken! Daarom werd het voor Google (eigenaar van YouTube) tijd om YouTube, naast het kanaal voor branding, in te gaan zetten voor daadwerkelijke conversies of leads met behulp van YouTube for Performance.

De advertentie vormen

YouTube kent verschillende advertentievormen waar gebruik van kan worden gemaakt. Enkele voorbeelden zijn onder andere;

  • Preroll: Een (doorgaande skippable) video advertentie, welke voorafgaand een video wordt getoond en na 5 seconden overgeslagen kan worden.
  • Bumper ad: Een korte (non-skippable) video advertentie van maximaal 6 seconden, welke tevens voorafgaand een video wordt getoond.
  • Discovery ad: Een tekstadvertentie met thumbnail, welke worden getoond tussen de zoekresultaten en op weergavepagina’s.

YouTube for Performance

Met de nieuwe functionaliteit; YouTube for Performance, wordt de strategie van branding verlegd naar het realiseren van conversies en leads. De functie is momenteel nog in bèta en daarom nog niet beschikbaar voor alle accounts.

Doordat Google en YouTube van hetzelfde bedrijf zijn, is er enorm veel data beschikbaar waar steeds meer geïntegreerd gebruik van kan worden gemaakt. Hierdoor kan er binnen YouTube doelgroepen worden gecreëerd, waarbij er gekeken wordt naar zoekopdrachten die consumenten hebben uitgevoerd in de afgelopen 7 dagen binnen alle Google kanalen. De kanalen die hieronder vallen zijn; Google Search, YouTube, Google Maps, Google Play, Android en Chrome.

Kortom; je kunt de doelgroep binnen YouTube bereiken die op zoek zijn geweest naar specifieke zoekwoorden binnen Google Search gerelateerd aan je product of dienst. Is er reeds een Google Ads campagne actief, dan kun je dus ook de personen benaderen die uiteindelijk niet op jouw SEA advertentie hebben geklikt.

Nieuwe opties

Ook zijn en komen er in de bèta versie tal van opties om de advertentie aantrekkelijker te maken (waaronder TrueView for Action) om door te klikken en te optimaliseren voor het realiseren van de conversies of leads. Denk bijvoorbeeld aan een titel, call to action knop, eindkaart, het tonen van Google Shopping producten tot en met een bel extensie.

TrueView for Action

 

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...