YouTube Kids begin 2019 ook in Nederland

10 december 2018
YouTube Kids
In 2015 introduceerde Google het videoplatform voor kinderen, YouTube Kids, in de Verenigde Staten. Onlangs heeft Google aangekondigd dat in het voorjaar van 2019 de app ook voor zowel Android als iOS gebruikers in Nederland beschikbaar zal zijn. Wat is YouTube Kids precies en wat kunnen we verwachten op het gebied van advertising? In deze blog gaan we hier verder op in.

Wat is YouTube Kids?

YouTube Kids is een aangepaste, kindvriendelijke versie van de populaire videodienst en bevat films en series die zijn gericht op jonge gebruikers. Ook zijn er speciale instellingen voor ouders beschikbaar, kan er bijvoorbeeld een tijdslot worden ingesteld en bovendien is het mogelijk om de zoekfunctie uit te schakelen. Tevens kunnen ouders specifieke kanalen blokkeren, zodat je zeker weet dat die video’s niet worden bekeken. Soms komt er echter wel eens een video of advertentie door alle blokkades heen. Daarom is er ook een functie waarmee ouders bepalen welke video’s er bekeken kunnen worden. Verder zal er in Nederland een team aan YouTube-medewerkers gaan bekijken welke kanalen wel en niet thuishoren binnen YouTube Kids. Een algoritme voert vervolgens een extra controle uit op de inhoud van de video’s.

Adverteren op YouTube Kids

Wat de exacte advertentiemogelijkheden straks in Nederland zullen worden, zal duidelijk worden zodra de app beschikbaar wordt. Wanneer we kijken naar de huidige mogelijkheden in de VS dan zien we dat het mogelijk is om met Prerolls en Bumper ads te adverteren (In-stream). De advertenties zijn echter niet clickable en het is dus niet mogelijk om naar een landingspagina door te verwijzen. Bovendien is er logischerwijs een streng beleid voor de inhoud van deze advertenties. In de afgelopen jaren is er regelmatig kritiek geuit op de app in de VS, reclamerichtlijnen zouden zijn overtreden. Met de diverse aangegeven controles laat YouTube zien hier veel aandacht aan te geven. Wij houden de ontwikkelingen in de gaten en kondigen het uiteraard aan zodra er nieuws is over de advertentie mogelijkheden.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...