YouTube lanceert mobiel live streaming en Super Chat

17 februari 2017
YouTube Super Chat

Binnenkort komt YouTube weer met iets nieuws: mobiel live streaming en Super Chat. Mobiel live streaming is enkel voor accounts met minimaal 10.000 abonnees. Later zal het mobiel live streaming overigens voor iedereen mogelijk worden. De nieuwe optie is zeer gebruiksvriendelijk. Om te starten met een live stream dienen gebruikers slechts de YouTube-app te openen, de opnameknop aan te raken en het mobiele streamen kan al beginnen. De streams kunnen vervolgens worden gezocht binnen de zoekfunctie, gevonden via aanbevelingen of afspeellijsten en tot slot beschermd worden tegen ongeoorloofd gebruik.

YouTube Super Chat

Een nieuwe feature voor YouTube makers om geld mee te verdienen is Super Chat. Fans kunnen hiermee, tegen betaling, hun reactie op een livestream extra op laten vallen. Fans komen door het gebruik van Super Chat als het ware op de eerste rij te zitten, zodat de kans dat er interactie komt met de maker vele malen groter wordt. Middels de Super Chat wordt hun reactie vastgezet aan de bovenkant van het chatvenster. Deze blijft voor maximaal vijf uur vast staan of tot de YouTuber zijn livestream beëindigt. Hierbij worden bovendien heldere kleuren gebruikt om nog meer in de spotlights te komen. Je kunt een Super Chat versturen door op het ‘dollar’-tekentje te drukken bij de chat, een prijs te kiezen door de schuifregelaar te verzetten of een bedrag te typen en vervolgens af te rekenen. Super Chat komt beschikbaar in de Android- en iOS-apps van YouTube en YouTube-gaming, maar ook op de desktop versies.

Laatste bereikcijfers YouTube

YouTube vierde op 15 februari alweer haar twaalfde verjaardag. Recente cijfers van het Nationale Social Media Onderzoek door Newcom tonen aan dat er momenteel maar liefst 7,5 miljoen Nederlanders gebruik maken van YouTube. 1,7 miljoen personen doen dit zelf iedere dag. Het dagelijkse gebruik is ten opzichte van 2016 gestegen met maar liefst 31%. Inmiddels zijn eigenlijk alle leeftijdsgroepen uitstekend te bereiken op het video platform. Uiteraard zijn jongeren nog steeds de allergrootste gebruikers. 86% van de doelgroep 15 – 19 jaar gebruikt YouTube en van de doelgroep 20 – 39 jaar is dat 72%; enorm hoge cijfers. In dit onderzoek is de laagste leeftijd 15, maar we weten uit ervaring dat het gebruik door de nog jongere gebruikers enorm is.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...