Youtube non-skippable Prerolls en Bumper Machine

16 mei 2019
YouTube non-skippable preroll

Het populaire YouTube kent diverse advertentie vormen. Bovendien zijn er op dit vlak continu ontwikkelingen welke we op de voet volgen. Zo werden in 2016 de non-skippable Bumper ads geïntroduceerd. Momenteel wordt er getest met een tool die hiermee in lijn ligt: de Bumper Machine. Een langere uiting kan middels de tool automatisch worden omgezet naar een 6 seconden versie. Verder is het sinds kort mogelijk om non-skippable Prerolls van maximaal 15 seconden in te zetten. Iets wat voorheen uitsluitend via directe inkoop en onder bepaalde voorwaarden mogelijk was. Meer weten? Lees hieronder verder!

Bumper Machine

YouTube speelt met de Bumper Machine tool in op ontvangen feedback na de introductie van de Bumper ad. Vanuit adverteerders wordt er vaak teruggekoppeld dat het lastig is om een boodschap in 6 seconden over te brengen of een video in te korten. Middels de Bumper Machine, waarmee YouTube momenteel tests uitvoert, ontvangen adverteerders hierbij een hulpmiddel. Er kan een Bumper ad gemaakt worden, in de tool, vanuit een bestaande advertentie van 90 seconden of korter. De machine scant deze op ‘belangrijke elementen’, zoals een voice-over of een scherpe focus op mensen, logo’s of producten. Zodra YouTube hiermee is uitgetest zal blijken of de tool daadwerkelijk wereldwijd uitgerold zal worden. We houden het nieuws in de gaten!

Nu mogelijk: 15 seconden non-skippable Prerolls

Van alle advertenties op YouTube is de skippable Preroll (InStream) de meest bekende. Dit blijft een zeer effectieve manier om exposure mee op te bouwen voor je video. Geen interesse? Dan kan de advertentie na 5 seconden worden weggeklikt. Sporadisch komt er een variant voorbij die echter niet weg te klikken is. Hierbij gaat het vaak om grotere branding campagnes, welke direct zijn ingekocht. Sinds kort is het echter voor alle adverteerders mogelijk om 15 seconden Prerolls ook non-skippable uit te rollen binnen de ad management systemen van YouTube. Goed nieuws dus voor adverteerders die hun video op deze wijze, nog meer vanuit de push strategie, onder de aandacht willen brengen van de doelgroep. Ook op deze manier adverteren? Neem gerust contact met ons op voor een nader advies.

Interesse gewekt?

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Neem vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze service, enthousiasme en precisie.

Laatste berichten

Meer artikelen.

Klanttevredenheid 2021

Klanttevredenheid 2021

Wij als digitaal online media bureau eisen voor elk project, elke campagne - net als onze klanten...